Δραστηριότητες κατά τους θερινούς μήνες

Για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ το Πήλιο προσφέρεται για μία μεγάλη ποικιλία αθλημάτων που θα ικανοποιήσει όλα τα γούστα. Σε διάφορες παραλίες του Πηλίου υπάρχουν κέντρα για wind surf και kite surf με άρτια οργάνωση.  Για τους λιγότερο τολμηρούς διατίθενται  jet ski, θαλάσσια ποδήλατα και κανό προς ενοικίαση.

Παράλληλα, λειτουργούν σχολές κατάδυσης που παρέχουν εκπαίδευση και εξοπλισμό για να περιηγηθείτε στο μαγευτικό βυθό τόσο των ανατολικών όσο και των δυτικών ακτών. Τέλος, καθημερινά διοργανώνονται ημερήσιες κρουαζιέρες στον Παγασητικό κόλπο και τις Σποράδες που αξίζει να λάβετε μέρος.

Το Πήλιο όμως, δεν είναι μόνο θάλασσα! Στην ενδοχώρα του νησιού υπάρχουν δεκάδες σηματοδοτημένες διαδρομές ιδανικές για πεζοπορία, ιππασία και ορεινή ποδηλασία. Η μεγάλη γκάμα των πεζοπορικών διαδρομών θα ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό περιηγητή. Πρόκειται για ένα δαιδαλώδες δίκτυο που συνέδεε τα χωριά του Πηλίου στο παρελθόν.

Τα μονοπάτια διασχίζουν το Πήλιο προς κάθε κατεύθυνση και καταλήγουν στις ακτές.  Οι πιο έμπειροι πεζοπόροι μπορούν να δοκιμάσουν την κατάβαση των εντυπωσιακών φαραγγιών της Φακίστρας και του Μυλοποτάμου. Για τους λάτρεις των 4*4, το Πήλιο διαθέτει αμέτρητες χωμάτινες διαδρομές που θα σας συναρπάσουν. Η περιήγηση στα μαγευτικά τοπία του Πηλίου με τα γραφικά χωριά, την πυκνή βλάστηση και την πανοραμική θέα κατά θέσεις θα σας μείνει αξέχαστη.


Scroll to top